Sesto Poglavlje

Go down

Sesto Poglavlje

  Cute_Little_Mudblood on Fri May 30, 2008 7:41 pm

... je bio pakao danas, naterao nas je da radimo Giligok formaciju i ostale glupe vezbe za zagrevanje, samo zato sto ti nisi dosla, rekla je Alisa malo optuzivacki sledeceg dana u zajednickoj sobi, ne uvidjajuci da ja i ne obracam paznju na njeno kukanje.

Ne, bila sam fokusirana na gomilu domaceg zadatka iz Astronomije koji je bio prosut preko mog krila, posmatrajuci me posle mnogo nedelja ignorisanja zbog Kvidica. Sada kada nisam imala izgovor da ga ne radim - osim toga da to jednostavno nisam zelela - pokusavala sam da se snadjem sto sam bolje mogla.

Podigla sam praznu tabelu zvezda i bacila je na gomilu kod stola. Mislim da cu morati da provedem neko vreme u Astronomskoj Kuli veceras - da pokusam da popunim ovu tabelu.

Alisa se glasno nasmejala posmatrajuci moje zadatke. To ce biti malo tesko, s obzirom da zvezde koje mozemo da vidimo menjaju poziciju svakih nekoliko nedelja.

Skupila sam obrve, praveci grimasu zbog njenog komentara. Stvarno to rade?

Prevrnula je ocima naslonivsi se na stolicu i rastezuci ruke i noge, potpuno ignorisuci brojne decake koji su je neprestano posmatrali. A ti ucis Astronomiju koliko godina?

Ignorisala sam komentar, fokusirajuci paznju na datume i tabele koje bi trebalo da budu popunjene i gotove - pre nekoliko meseci. Sra*e - je ne znam kako je nebo izgledalo pre mesec dana!

Alisa se zamislila na trenutak, skupljajuci njene tamne obrve. Jupiter i Merkur su bili u ravni, a Orion se nalazio na sredini neba.

Buljila sam u nju ne trepcucui, uputivsi joj stidljiv osmeh i dodavsi joj tabelu tiho. Molim te?

Posmatrala me je smoreno, pogledom prelazeci od mog molecljivog lica pa do tabele, podigavsi obrvu. Samo ako dodjes na trening sutra.

Lice mi se zgrcilo u grimasu, a tezak uzdah mi je pobegao iz usta, dok sam bacila tabelu dramaticno na sto. Ne mogu Ali - poenta je bila da Vud prestane da me davi. Nece me shvatiti ozbiljno ako sutra samo usetam na teren i pravim se da se nista nije desilo.

Pa onda nemoj da se pravis da se nista nije desilo, objasnila je uzimajuci tabelu i lako je popunjavajuci. Idi kod njega i popricaj o nacinu na koji te tretira.

Prevrnula sam ocima, sumornog izraza lica. O da - a on ce me bas slusati. Uostalom treba mi ovaj odmor kako bih dosla na vrh stvari.

Na licu joj se pojavio maleni osmeh, dok je potpuno mirno popunjavala tabelu. Pa meni je izgledalo da si bila na vrhu stvari juce popodne.

Na trenutak mi se na licu pojavila zbunjena grimasa koja je brzo presla u zgrozenu kada sam konacno shvatila na sta je mislila. Ma zaje*i!

Osmeh joj se samo produbio zbog mog odgovora, dok je tiho pevusila, neko i neko - to su srca dva...

Prevrnula sam ocima zgrabivsi domaci iz Astronomije i zvezdanu tabelu, brzo se dizuci na noge. Pokusacu da zavrsim ovo - hoces li da prestanes da pevas tu prokletu pesmu?

Ona je pocela jos glasnije da je peva kako sam se ja udaljavala konacno prestavsi kada sam izasla kroz portret Debele Dame. Pogledala sam u praznu tabelu uzasno nervozna, pokusavajuci da shvatim sta treba da uradim. Nisam ni gledala gde idem, tako da sam kao rezultat toga tresnula u nekog iz sve snage sa gracioznim, oomph!

Zene - ne mogu da me stave na miru, rekao je poznati glas, zbog cega mi se na licu pojavio mali osmeh.

Ispred mene je stajao visok, mrsav decak sa sokantno crvenom kosom i preslatkim pegama - Dzordz Vizli. Nasmejao mi se nazad, a nestasluk mu je igrao u ocima, dok me je optuzivacki gledao. Neko nije bio na treningu danas.

Uzdahnula sam zbog izjave, postavsi jos nervoznija zbog toga sto svima moram da objasnjavam sta se desilo. Da, znam.

Da li si umirala?

Ne.

Mrtva?

Ocigledno ne.

Paralizovana?

Ne.

Njegov osmeh se prosirio. Pa onda nemas dobar izgovor.

Klimnula sam polako, dok mi se na licu pojavila grimasa. Da, Vud mi je licno preneo poruku.

Dzordz se zadovoljno nasmejao. Da li je zato napustio trening ranije? Mislio sam da mu je mama umrla ili tako nesto - nista ga ne bi pokrenulo.

Oci su mi se rasirile zbog blage iritacije. Dzordze - nemoj da se salis sa takvim stvarima.

Slegnuo je ramenima nehajno. Pa istina je.

Nasmejala sam se zbog nedostatka njegove brige. Ti ides pravo u pakao.

On se iskezio siroko. Na, vidis ja sam ovo shvatio - kazu da je put do pakla sastavljen od dobrih namera, zar ne?

Ja sam podigla obrvu. Pa?

Ja nemam dobre namere.

Nasmejala sam se sarkasticno, odmahujuci glavom, dok sam prolazila pored njega silazeci niz stepenice.

Ej, gde ides?

Astronomska Kula. rekla sam mu preko ramena.

Cula sam kako se komicno nasmejao iz zajednicke sobe. Zabavi se.

Kako da ne, odgovorila sam sarkasticno, blago se smeseci, dok sam prolazila kroz guzvu u hodniku - naravno, dok se moje oci nisu srele sa zeljnim tamno braon ocima.

Sra*e!

Ej, Endi! Viknuo je Li, gurajuci se kroz guzvu sa Fredom, dok sam ja ubrzavala korak.

Izvini Dzordane - eseji treba da se pisu, tabele da se popunjavaju. Rekla sam mu sa prisiljenim osmehom, dok sam gurala decu.

Stani, samo sam hteo da porazgovaramo o Ke-

Kesi? Ne znam nista ni o kakvoj kesi, izvini, prekinula sam ga kao mentalni spazam, rekavsi prvu rec na Ke- koja mi je pala na pamet.

Kesa? Odjekivao mu je glas, dok sam se ja sve vise udaljavala. Nisam rekao...

Odahnula sam u olaksanju dok sam skretala iza ugla, usporavajuci brzinu i malo se oslobodivsi tenzije.

Zasto sam morala da budem toliko glupa? Znala sam da cu morati da se suocim sa ovom situacijom kad - tad, ali mi se u momentu ucinilo da je odlaganje najbolje resenje.

Provela sam ostatak dugog puta do Astronomske Kule mentalno se raspravljajuci sa sobom - shvatila sam da u poslednje vreme to radim cesto.

To je jos samo jedan od mojih neverovatnih kvaliteta, pomislila sam sarkasticno, otvarajuci drvena vrata Observatorije. Ovih sledecih nekoliko sati nece biti uopste zabavni - Astronomija mi je slaba tacka.

Okej, promrmljala sam uzdahnuvsi. Savila sam se zatvarajuci oko i provirivsi kroz socivo sa otvorenim, ko je od vas Neptun?

Sve sto sam videla je bilo beskrajno nebo puno zvezda i sazvezdja koja su mi namigivala. Lagana, teska grimasa mi je zauzela lice, dok sam gledala u zvezde koje su mi izgledale potpuno isto. Izvrsno.

Cute_Little_Mudblood

: 8
Join date : 25.04.2008

   Go down


 
Permissions in this forum: